RSS Feed

Eurovision, selecția națională

Posted on

În seara asta am zis că mă uit și eu la finala selecției naționale pentru concursul Eurovision, ca și așa nu am facut-o niciodată. Ce-am văzut mi s-a părut o glumă proastă la adresa muzicii românești (asta dacă trecem peste replicile penibile ale prezentatorilor). Dacă ar fi să fac un review al pieselor de la concursu’ ăsta, el ar suna cam așa:
1. Piesa trupei Casa Presei (a.k.a Turcescu & compania) – piesa asta nu aș putea vreodată să o iau în serios. Nu după ce l-am văzut pe Badea făcând mișto de ea, îmi pare rău… Mă așteptam, totuși, să apară Băse în platou și să facă un pic de balet. Așa, de susținere. Păi ce, numai Robert să danseze după cum îi cântă Băse? :p
2. Narcis Ianău – are o voce incredibilă, dar are o piesă pe care-ți vine să îți baț copiii. Pe mine mă sperie!
3. M-a speriat atât de tare piesa lui Narcis, că am și uitat cine a cântat după el…. Ah, da! Era trupa Freestay care nu a cântat rău. Ok, dar nu memorabili.
4. Elena Cârstea – Oh, Doamne Dumnezeule!!!! Aveam impresia că o gâtuie cineva în timp ce cântă.
5. Luminița Anghel – cea mai bună piesă din concurs. Femeia a cântat bine, iar piesa mă duce cu gândul la un film muzical. Mi se pare că nu e genul acela de piesă specifică Eurovisionului, ceea ce super ok din punctul meu de vedere.
6. Ovidiu Anton – o piesă pe care mă așteptam să apară un spiriduș irlandez care să îmi împrăștie bănuți și trifoi prin casă. În afară de asta, nici bună, nici rea.
7. Cezar – deși mi-a plăcut mult de el cu alte ocazii,  acum a venit cu o pisă pe care mi-am dat palme în oglindă. La fel ca și Narcis, voce bună, piesă oarecum penibilă. Păcat…
8. Cristian Prăjescu – un băiețaș de care nu am mai auzit până acum, dar care nu cântă rău. Din păcate nu văd cum ar putea lua el un loc decent la Eurovisionul din Suedia.
9. Electric Fence – un ritm care iese în evidență. Nu e rău, mai ales dacă ar face și un spectacol scenic ca lumea, țopăiala nu e suficientă.
10. Al Mike ft. Renee Santana – nu am înțeles ce caută adunătura aia de băieți care cântă fals în spatele acestei Renee? Mă întreb dacă ei s-au auzit cântând vreodată…
11.Tudor Turcu – fără îndoială, un tip talentat, nu e ușor să cânți și să desenezi în același timp. O idee mișto care cred că ar prinde foarte bine la „concursul mare”.
12. Andrei Leonte – draguța piesa! Dar dacă mă întrebați pe mine, tipa din backing vocals nu doar că il acoperă la refren, ci suna și ca naiba, cel puțin varianta live. Dar băiatul nu cântă rau, zic.

Nu prea am ce să spun în concluzie. Sunt fix 2 melodii care nu mi-ar fi chiar rușine să ne reprezinte în Suedia, dar la cum merg voturile, cred că am să schimb postul…

Reclame

About Sonia G

„Niciodata nu a fost sa nu fie cumva”. Asta este motto-ul meu

6 responses »

 1. Iubirel, cezar nu a fost la Vocea Romaniei 😉 iti fac pe privat biografia lui 😀

  Răspunde
 2. Tu stii mai bine:D eu sunt happy ca ne-a facut mandri de el…..reprezinta cu mare onoare Liceul de Arta si Ploiestiul, desi, va fi foarte blamat pentru orice, inclusiv pentru vocea deosebita pe care o are:)

  Răspunde
  • Eu nu am contestat faptul ca are o voce buna. Canta frumos, dar piesa mi se pare nepotrivita. Pentru asa o voce trebuia o piesa pe masura. La fel ca si in cazul lui Narcis. Sunt convinsa ca daca ar fi avut o piesa mai buna m-ar fi convins sa il votez.

   Răspunde
   • Are voce foarte buna, si e admirabil faptul ca a castigat, desi a fost prima lui participare. Dar piesa e… ciudata si sincera sa fiu nu vad sa ia mai mult de un loc 6-7 la concurs. In cel mai bun caz… Si sunt sceptica in privinta corectitudinii cu care s-au numarat si acordat voturile.

 3. Da, e ciudata, pentru ca e un stil mai cunoscut in afara. Cat despre voturi si juriu….aoleu cate ar fi de comentat….totul porneste de la organizare 😉

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: